Ο Ναυτικός Όμιλος Διαύλου Ωρεών ιδρύθηκε το 2001 και έχει έδρα του τους Ωρεούς Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού. Σκοπός του είναι η προαγωγή και η διάδοση των θαλασσίων και ναυτικών αθλημάτων στην περιοχή. Τα αθλήματα που δραστηριοποιείται και για τα οποία διαθέτει αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι η κολύμβηση, η ιστιοπλοΐα και το κανόε – καγιάκ και συγκεκριμένα : Α) Η κολύμβηση για αθλητές που προπονούνται στην θάλασσα λόγω έλλειψης κολυμβητηρίου στην περιοχή. Το τμήμα αυτό λειτουργεί κάθε χρόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και στις αρχές Σεπτεμβρίου συμμετέχει στο Παμπεριφερειακό Πρωτάθλημα Συλλόγων που προπονούνται στη θάλασσα με μεγάλες διακρίσεις για τους αθλητές του Ν.Ο.Δ.Ωρεών. Το 2018 συμμετείχε με 10 αθλητές και κέρδισε 23 μετάλλια καθώς και την πρώτη θέση στην κατηγορία μικτή αντρών. Β) Η Ιστιοπλοΐα στην οποία λειτουργεί τμήμα τριγώνου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και τμήμα Ανοιχτής θάλασσας από το οποίο οργανώνονται Σχολές εκμάθησης ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας και χορήγησης του αντίστοιχού διπλώματος στους συμμετέχοντες αυτών. Το τμήμα τριγώνου συμμετέχει σε διασυλλογικές διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε περιφερειακά πρωταθλήματα. Επιπλέον το 2017 διοργανώθηκε από τον Ν.Ο.Δ. Ωρεών σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Λίμνης στους Ωρεούς η β φάση του Περιφερειακού Πρωταθλήματος της Κεντρικής Ελλάδος με τη συμμετοχή 95 αθλητών. Στο τμήμα της Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής θάλασσας,  τα τελευταία χρόνια, οι κάτοχοι των διπλωμάτων έχουν προβεί στην έκδοση αθλητικών δελτίων της Ε.Ι.Ο. και συμμετέχουν σε αγώνες ιστιοπλοΐας Ανοιχτής θάλασσας είτε με ιστιοπλοϊκά σκάφη που ανήκουν στην δύναμη του Ν.Ο.Δ. Ωρεών είτε ως πληρώματα σε ιστιοπλοϊκά σκάφη άλλων Ναυτικών Ομίλων. Κατά το 2018 το σκάφος ZOMIX που είναι εγγεγραμμένο στη δύναμη του Ν.Ο.Δ. Ωρεών συμμετείχε σε αγώνες της Κεντρικής Ελλάδος και βρίσκεται στην 17η  θέση της ετήσια κατάταξης. Γ) Το τμήμα του Κανόε – καγιάκ το οποίο λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και το οποίο συμμετέχει σε Πανελλήνιες και διασυλλογικές διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Κατά τα τελευταία έτη ο  Ν.Ο.Δ. Ωρεών  προσπαθεί κατά τη διάρκεια του έτους να διοργανώνει και κάποιες εκδηλώσεις στην περιοχή δράσης του προκειμένου να φαίνεται αυτή στην τοπική κοινωνία. Έτσι έχει εντάξει στο ετήσιο πρόγραμμα του τις κάτωθι εκδηλώσεις: Αγώνας Κολύμβησης αντοχής Ν. Πύργος – Ωρεοί 2000 μέτρων τον Ιούλιο Αγώνας ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας Δίαυλος Ωρεών τον Σεπτέμβριο            

Επιπλέον έχει  δηλώσει για το 2019 τη διοργάνωση διασυλλογικού αγώνα Κανόε -καγιάκ   στο καλεντάρι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε-καγιάκ τον Οκτώβριο.

         

 

YouTube
Instagram
error: Content is protected !!