ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΜΝΗΣ

Ο Ναυτικός Όμιλος Λίμνης ιδρύθηκε το 1953.Από τότε ο Ν.Ο.Λ είναι ένα από τα παλαιότερα ιστορικά αθλητικά σωματεία. Κύριος σκοπός του Ομίλου ήταν και είναι, η ανάπτυξη του ναυταθλητικού πνεύματος, η συνεχής και συστηματική ενθάρρυνση για την γνωριμία με τα θαλάσσια αθλήματα και η καλλιέργεια των δυνατοτήτων των αθλητών του για συμμετοχή σε αθλητικούς αγώνες. Έτσι, από την ίδρυσή του το 1953 έως σήμερα , ο Ναυτικός Όμιλος Λίμνης συμμετέχει κατ΄ αρχήν σε αγώνες ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας. Τα σκάφη ανοιχτής θαλάσσης, ιδιοκτησίας μελών του Ν.Ο.Λ συμμετέχουν σε αγώνες Πανελλήνιας εμβέλειας με σημαντικές διακρίσεις.

 

Tο 1974 ο Ν.Ο.Λ ανέπτυξε τμήμα ιστιοπλοΐας τριγώνου για σκάφη τύπου Finn , Optimist και αργότερα Laser για παιδιά ηλικίας 7-18 ετών , καθώς και αγωνιστικά τμήματα Κολύμβησης  και Πόλο στη Θάλασσα. Την ίδια περίοδο ο Ν.Ο.Λ θέλοντας να αναπτύξει την παραδοσιακή ιστιοπλοΐα διοργάνωνε τοπικούς αγώνες με παραδοσιακά σκάφη – «λατίνια».

 

Με την εμφάνιση του ΚΑΝΟΕ- ΚΑΓΙΑΚ στα αθλητικά δρώμενα, ο Ν.Ο.Λ ήταν από τους πρώτους ομίλους που συμπεριέλαβε το νέο άθλημα στις δραστηριότητες του το 1994, πρωτοστατώντας με άλλους ομίλους στην δημιουργία της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΚΑΝΟΕ- ΚΑΓΙΑΚ.

 

Ο Ν.Ο.Λ είναι σωματείο αναγνωρισμένο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού , μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας , της  Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε – Καγιάκ.

 

Σήμερα η Αθλητική δραστηριότητα του Ν.Ο.Λ περιλαμβάνει τμήματα εκμάθησης των αθλημάτων που αναπτύσσει, διοργανώνει καλοκαιρινά τμήματα Αθλητικής διαπαιδαγώγησης και Δημιουργικής Απασχόλησης, καθώς και συμμετοχή των αθλητών μας σε αθλητικές διοργανώσεις Πανελλήνιας, Περιφερειακής και Διασυλλογικής εμβέλειας, με σημαντικές διακρίσεις , που κατατάσσουν τον Ν.Ο.Λ ανάμεσα στους ισχυρότερους ομίλους Πανελλαδικά με Διεθνείς , Πανελλήνιες , Περιφερειακές και τοπικές διακρίσεις αθλητών.

 

Ο Ν.Ο.Λ εκτός της Λίμνης δραστηριοποιείται αθλητικά με καλοκαιρινά τμήματα  και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας όπως το Μαντούδι , το Πήλι και οι Ροβιές.

 

Ο Ν.Ο.Λ με την συμμετοχή του στα αθλητικά δρώμενα της χώρας, αντιπροσωπεύει τη Λίμνη μας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας σε όλη την Ελλάδα.

Οι αθλητές μας, είναι ως επί το πλείστον παιδιά ηλικίας 4-18 ετών με σημαντικές επιτυχίες τόσο σε Περιφερειακές όσο και σε Πανελλήνιες διοργανώσεις.

 

Παράλληλα με την Αθλητική δραστηριότητα, ο Ν.Ο.Λ διοργανώνει εκδηλώσεις Πολιτιστικού και Κοινωνικού χαρακτήρα συμβάλλοντας στην Τουριστική και Πολιτιστική προβολή  του τόπου μας με αποκορύφωμα την Ναυτική Βραδιά στο Ελύμνιο , που διοργανώνεται  κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου και αποτελεί ένα Θαλάσσιο Ηχόραμα υψηλής ποιότητας.

 

Φιλικά

Ο Ναυτικός Όμιλος Λίμνης

 

YouTube
Instagram
error: Content is protected !!